Za pár korunek
13. 2. 2009
Utopenci trochu jinak
Ingredience
- párky: 1 kg
- omáčka sojová: 2 lžíce
- olej: 2 lžíce
- ocet: 2 lžíce
- cibule: 6
- okurka kyselá
- omáčka tatarská: 2 lžíce
Postup přípravy
Krok 1: Hořčici, sójovou omáčku, olej a ocet ohřejeme v kastrůlku a po zchladnutí přidáme dvě lžíce tatarské omáčky.
Krok 2: Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na měsíčky, okurky na kolečka.
- těstoviny: 1 balení
- zelí kysané: 1 sáček
- salám: 70 g
- paprika pálivá
- cibule: 1
- špekáčky: 4
- kečup
- hořčice
- cibule
- pivo
- Krok 1:Špekáčky oloupeme a podélně rozkrojíme. Klademe je do zapékací misky nebo malého pekáčku.
Krok 3:
Poté vmícháme připravenou olejovo-octovou směs. Na noc dáme utopence do lednice.
Chutnají druhý den nejlépe s čerstvým pečivem.
Těstoviny se zeleninou
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme těstoviny v mírně osolené vodě podle návodu na sáčku.
Krok 2: Pokrájíme cibuli a salám na malé kostičky a orestujeme je spolu na troše oleje.
Špekáčky v kečupu 1 (pochoutka naší rodiny)
- Krok 2:
Rozetřeme na ně hořčici a navrstvíme kolečka cibule.Zalijeme kečupem tak, aby vše bylo ponořené, a pečeme v troubě asi 15 minut.
- Krok 3:
Pak zalijeme povrch mírně pivem nebo vodou a ještě asi 10 minut dopečeme. Podáváme s chlebem nebo pečivem a zeleninovým salátem.
- cibule: 1
- strouhanka
- vejce: 1
- česnek: 5 stroužky
- maso hovězí mleté: 500 g
- petržel
- Krok 1:
Dobře promleté maso osolíme, okořeníme, smícháme s vejcem, česnekem, na-drobno pokrájenou cibulí a nasekanou zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme strouhanku a dobře promícháme.
Maso na špejli
- pivo: tmavé
- špekáčky: 10
- kečup
- pórek: 1
- Chilli
- cibule: 3
- paprika: 4
- česnek
- pepř
-
Postup přípravy
- Krok 1:
Špekáčky na hřbetu nařízneme do mřížky, na protilehlé straně nařízneme podélně a plníme půlkolečky cibule a kořením podle chuti.
Krok 2:
Ze směsi vytvoříme válečky nebo kuličky, které napíchneme na kovové jehly na grilování. Masové kuličky můžeme prokládat zeleninou, slaninou nebo cibulí. Grilujeme pomalu na dřevěném uhlí na grilu, případně v troubě s grilem. Podáváme s pečivem
Špekáčky na černém pivu 2 (ještě lepší než ty první)
- Krok 2:
Vložíme na větší pekáč, zasypeme na kolečka nakrájeným pórkem a příčně nakrájenými plátky paprik.
- Krok 3:
Špekáčky polijeme kečupem – opět dle chuti – a celé podlijeme tmavým pivem.Pečeme asi necelé dvě hodinky v troubě při 150 °C. Hotovou pochoutku podáváme nejlépe s chlebem nebo bílým pečivem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář